به گزارش خبرگزاری مهر، «رنگ ها در نمیزنند» عنوان جدیدترین نمایشگاه علی محمد شیخی هنرمند پیشکسوت نقاش است که روز ۲۲ خرداد با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری و جمعی از هنرمندان در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد.
این نمایشگاه شامل ۵۱ تابلوی نقاشی است که با نماد طبیعت و استفاده از رنگها و المانها، از الهاماتی میگویند که رنگی از معنویت دارند.
علی محمد شیخی که این آثار را طی ۲ سال خلق کرده، پژواک نور اسماء الحسنی و اذکار الهی را به گونهای در تابلوهایش جای داده که از نگاه هیچ بیننده تیزبینی دور نمیماند چراکه او معتقد است اگر المان مذهبی در کارش وجود نداشته نباشد اثرش هم برکتی نخواهد داشت و گویا چیزی در اثر هنریاش کم است.
این هنرمند که طبیعت را بهانهای برای خودشناسی میداند از رنگ های شاد و براقی در آثارش استفاده کرده که در کنار کولاژی از حروف ابجد و خط معماری فضاهای معنوی را به تصویر کشیده است. علی محمد شیخی خط را نماد ایرانیان و خط معماری را مخصوص مساجد ایرانیان میداند که برای ایجاد فضای ایرانی اسلامی در آثارش استفاده کرده است. این هنرمند نقاش در هر یک از تابلوهایش طبیعت را با معنویت پیوند داده است اما در میان ۵۱ اثری که روی دیوار رفتهاند در یک تابلو درخت طوبی را به تصویر کشیده که فضای بهشت را برای مخاطب ترسیم میکند.
شیخی در حالی که از تاثیر رنگ در زندگی میگوید به استفاده از المانهایی با رنگ آبی اشاره میکند که در کنار نقاشی طبیعت و جزئیات خطی فضای شاد و لذت بخشی را بوجود آوردهاند به طوری که گویا شیخی با نمایش تابلوهایش در گالری «ابوالفضل عالی» سعی دارد روحیه و آرامش نسبی را به مردم منتقل کند و با زبان رنگ و نقاشی اهمیت حال خوب را به مخاطبانش یادآور شود.
وی در حاشیه آیین افتتاحیه این نمایشگاه درباره عنوان «رنگها در نمیزنند» گفت: با انتخاب این نام به مخاطب میگویم که اگر روحیهات خوب باشد، رنگ بر وجودت تاثیر میگذارد و من از خدا میخواهم که همیشه رنگ مثبت بر روی مردم تاثیر گذارد تا همه چیز را زلال ببینیم.
شیخی درباره حال و هوای خود برای خلق آثار هنری اسلامی خاطرهای از پدرش را بازگو کرد: «پدرم صدای خوبی داشت؛ روز عاشورا نقشخوان امام حسین (ع) بود و من همیشه به او غبطه میخوردم؛ بنابراین تصمیم گرفتم تفاسیر پدرم را در قالب هنر بیاورم. در کارهایم رنگ تیره وجود ندارد چون معتقدم با خوبی میتوان بهتر صحبت کرد و حتی غم و ناراحتی یا درد را نشان داد.»
زیبایی کار در تلفیق مفاهیم متعالی با فرم، رنگ و جذابیت بصری
علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری که از بازدیدکنندگان نمایشگاه «رنگ ها در نمیزنند» بود، درباره آثار به نمایش گذاشته شده گفت: علی محمد شیخی هنرمند پیشکسوت حوزه هنری است و از نسل فرهیخته، جاافتاده و پررنگ دهههای اول مجموعه حوزه هنری به شمار میرود. آثار وی چه از نظر تعدد و چه از لحاظ تنوع و چه حرکت رنگ روی بوم بسیار خوب و هنری است.
وی با اشاره به برخی از آثار علی محمد شیخی در نمایشگاه «رنگ ها در نمیزنند» که متبرک به اذکار، آیات، روایات و اسماءالحسنی هستند تاکید کرد: زیبایی کار این است که مفاهیم متعالی با فرم، رنگ و جذابیت بصری تلفیق شده و همین امر باعث شده نمایشگاه خوبی برگزار شود.
شیخی با زبان رنگها صحبت میکند
کمال شفیعی نویسنده که بیانیه این نمایشگاه را بیشتر با توجه به روحیات علی محمد شیخی و نمود سکوت نهفته در زبان رنگها و روح بیقرار هنرمند نوشته است، شیخی را به عنوان یکی از اساتیدی معرفی کرد که با زبان رنگها با مخاطب خود صحبت میکند.
وی درباره آثار علی محمد شیخی در نمایشگاه «رنگها در نمیزنند» گفت: ما امروز شاهد نمایشگاهی از شیخی هستیم که هر یک از تابلوها زبان خود را دارند و برای هر یک از آثار میتوان یک کتاب نوشت چراکه مفاهیمی که در لایههای سکوت گنجانده شده سرشار از عشق و روشنی است.
وی ادامه داد: اکثر رنگهای آثار این نمایشگاه شاد و براق هستند و این براق بودن نشان از روح پاک و بیآلایشی است که به شکل طبیعت خود را نشان میدهد.
شفیعی این نمایشگاه را از معدود نمایشگاههای شیخی دانست که به طبیعت بیجان پرداخته و تاکید کرد: طبیعت بیجان ساحتی دارد که سرشار از سکوت و گفتنیهایی است که به زبان نمیآید و من در بیانیهام سعی کردهام در قالب چند سطر درباره آن بنویسم.
زیباترین تجسمی که هنرمند با مخاطب به اشتراک میگذارد
وی ادامه داد: بیانیه این نمایشگاه را با توجه به حال و هوای شیخی و آثار وی نوشتم، البته حرف دل خودم را هم با توجه به الهامی که از رنگ و بازی نور و سایه در آثار وی وجود دارد، مطرح کردهام. بازی نور و سایه در آثار شیخی مثل رقص پروانه در هوای مه آلود صبحگاه است؛ بازی نور و سایه نماد روح بیقرار انسان خاکی برای رسیدن به آسمانی است که میخواهد در آن بال بگشاید و این زیباترین تجسمی است که یک هنرمند با مخاطبانش به اشتراک میگذارد.
شفیعی که معتقد است آثار این نمایشگاه بسیار جای حرف و لذت دارد در پایان تاکید کرد: هر مخاطبی تاویل خود را از رنگها خواهد داشت و این گوناگونی یعنی هنر کار خود را کرده است.
نظر شما